perjantai 1. marraskuuta 2013

Huivi Novita Spix-langasta

Sain jokin aika sitten Novitan Spix-lankaa vihreänä, valkoisena ja oranssina. Lankaa en koskaan ollut nähnytkään, kerässä 25g ja 350m eli todella ohutta! Mietin pitkään mitä ihmettä tästä voisinkaan tehdä.
 
 
Selasin eri nettiohjeita ja törmäsin viimein Ullaneuleen Allegrettoon ja päätin kokeilla. Puikot 3½ pyöröt. Lanka oli niin ohutta, että oli pakko neuloa kolminkertaisella langalla.

 
Lanka on 62% polyacrylia ja 38% polyamidia. Aika karheaa siis. Mukana hapsuja. Lanka kiinnosti sen verran, että otin Novitaan yhteyttä ja kysyin alkuperää.
 
Sain vastauksen tuotepäällikkö Tarja Poikoselta :
"Spix-lankaa on valmistettu joskus 80-luvun lopulla Korian tehtaallamme.
Väreinä oli valkoinen, kirkas oranssi, kirkas vihreä ja ainakin vielä kirkas sininen. Lankahan on aivan ohutta "antennilankaa" ja riittoisaa. Lähinnä käyttäisin sitä jonkun muun langan kanssa tehosteena."
 
Iso kiitos vastauksesta!

2 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintosta kuulla, että tällasta lankaa on jollakin muullakin olemassa. Ja vielä tiedustelut Novitalta. Kiitos tiedosta.

    VastaaPoista
  2. Oli pakko googlata löytyykö tietoa Spixistä. Ostin ehkä ne 20v sitten jostain kait 6 kerän pussin, ei maksanut juuri mitään. Ilen antanut poiskin niitä. Ei ole tullut käytettyä, vielä.

    VastaaPoista