sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Maitosuklaafudge

Yhteishyvän joulukuun 2012 ruoka-liite piti sisällään Maitosuklaafudgen ohjeen johon ihastuin. Olen edelleen ihastunut! Ohjeesta tulee noin 30kpl, riippuen minkä kokoisiksi palat leikkaa.
 
Ohje:
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
3rkl voita
2rkl hunajaa
2dl vaahtokarkkeja
100g maitosuklaata
 
Laita kasariin kerma, sokeri ja voi ja kiehauta. Lisää hunaja ja keitä sekoittaen kunnes seos on sakeaa.
 
Seos on valmis kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen ja se on vaihtanut väriä. Itsellä keittoaika oli noin 15 minuuttia.

Ota liedeltä, sekoita että seos hieman jäähtyy ja sakenee. Irtosi ainakin itselläni hyvin kasarin reunoilta.
 
Rouhi suklaa ja hienonna vaahtokarkit. Itse pilkoin vaahtokarkit saksilla.

Sekoita kunnes ainekset sulavat ja muuttuu notkeaksi massaksi.
 
Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 12x20cm) ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi. Ja eikun herkuttelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti